bub
Blog

Llançament del coet Falcon Heavy

Posted in: on 6 de febrer de 2018
When:
6 de febrer de 2018 @ 19:30 – 20:45
2018-02-06T19:30:00+01:00
2018-02-06T20:45:00+01:00

Han passat gairebé dos anys des que SpaceX aconseguís per primera vegada (i després de molts intents fallits) aterrar la primera fase d’un dels seus coets Falcon 9 després de posar-los en òrbita. Ara planeja fer-ho amb el Falcon Heavy després del seu llançament de debut, però aquest cop serà un aterratge triple!

El dimarts 6 de febrer SpaceX intentarà moltes coses per primera vegada: llançar amb èxit el seu nou coet Falcon 9, que la nau arribi a l’òrbita de Mart i després s’endinsi a l’espai profund, posar el primer cotxe en l’espai (un Tesla, per descomptat) i aterrar la primera fase del Falcon Heavy després del seu retorn a la Terra.

Falcon 9

Un coet Falcon Heavy consta de tres coets basats en el disseny dels Falcon 9. Dit d’una altra manera, un Heavy és similar a tres Falcon 9, però en un sol coet! En posar la nau espacial en òrbita, cada un dels coets de la primera fase tornarà a la Terra per separat, el que significa que SpaceX intentarà un aterratge triple. Dos dels coets aterraran al Centre Espacial Kennedy de la NASA a Cap Canaveral, mentre que el coet central aterrarà a la barcassa automatitzada “Of Course I Still Love You”, enmig de l’oceà.

El llançament de prova es durà a terme el dimarts 6 de febrer a les 19:30 hora catalana, i podria ser un gran dia per Elon Musk i la nova carrera espacial privada.

Podreu seguir el llançament en directe des d’aquí mateix:

Si tot va bé, el gegantí coet Falcon Heavy, amb el qual l’empresa privada SpaceX confia en realitzar en el futur missions a Mart, s’enlairarà aquest dimarts des del Centre Kennedy de la NASA a Cap Canaveral (Florida) per a un viatge de prova en el qual per primera vegada es posarà en l’espai un automòbil . Si les condicions meteorològiques i tècniques ho permeten, el Falcon Heavy iniciarà l’enlairament del seu vol inicial avui a les 19:30 hora d’aquí.

El president de SpaceX, Elon Musk, que al seu torn dirigeix la firma automobilística Tesla, ha confirmat avui al seu compte de Twitter que “tots els sistemes tenen llum verda per al llançament”. Amb aquest viatge es tracta de provar si el Falcon Heavy, de 70 metres d’alt i amb capacitat per a transportar més de 66 tones, pot servir per portar càrrega útil a l’espai.

Un automòbil elèctric Tesla de color vermell serà la càrrega que el Falcon Heavy deixarà en una òrbita propera a Mart si la missió es desenvolupa com està previst. L’última prova abans del llançament d’aquest dimarts va tenir lloc el 24 de gener, va ser reeixida i va consistir en l’encesa dels 27 motors del coet de forma simultània. Com passa amb els llançaments dels altres coets de SpaceX, s’espera recuperar tres dels acceleradors que projectaran la nau a l’espai.

El d’avui és un dels llançaments més esperats des de les missions Apol·lo (1961-1972) que van portar l’home a la Lluna, tant que s’han posat entrades a la venda per presenciar-de prop i s’espera que milers de persones acudeixin a Cap Canaveral.

Precisament el Falcon Heavy està muntat a la plataforma LC-39A del Centre Espacial John F. Kennedy de la NASA, la mateixa des de la qual es van enlairar les missions Apol·lo.

L’objectiu d’SpaceX és utilitzar el gegantí coet per portar a l’espai satèl·lits més pesats i fins i tot, en un futur, a humans, gràcies a la seva potència i capacitat només superada pel mític coet Saturn V, que va llançar les missions Apol·lo en la dècada de els 60 i els 70. El Falcon Heavy viatjarà a l’espai a una velocitat de 11 quilòmetres per segon.

FacebookTwitterGoogle+Compartir
tag