bub
Blog

La Gran Conjunció, Venus i Júpiter es toquen!

Posted in: on 14 de maig de 2020

La Gran Conjunció, Venus i Júpiter es toquen!

Cada 20 anys, Júpiter i Saturn, amb les seves respectives llunes, es troben en conjunció; és a dir, que vistos des de la Terra, sembla que estiguin molt propers.

Gran conjunció entre Júpiter i Saturn
Mapa generat amb el programa gratuït Stellarium

El dia 21 de desembre de 2020, visible després de la posta de Sol, a baixa altura sobre l’horitzó sud-oest, tindrem una oportunitat única de gaudir d’una observació que no deixarà a ningú indiferent. A ull nu, tots dos astres apareixeran tan propers que semblaran un de sol! I amb un telescopi, Júpiter i Saturn i les seves principals llunes es podran observar tots junts sense cap problema en el camp visual d’un ocular! La separació angular entre ambdós planetes serà de només 6 minuts d’arc!!! Una gran ocasió per obtenir fotografies espectaculars d’una imatge que quedarà per sempre grabada en les vostres ments.

I una reflexió particular. Serà una gran conjunció per celebrar l’arribada, aquest mateix dia al matí, del solstici d’hivern. Amb records d’implicacions profundes en l’espiritualitat i la cultura doncs, malgrat que Jesus va néixer al mes d’abril, la celebració catòlica del Nadal associada al solstici d’hivern, va tenir potser una referència astronòmica: molts investigadors sostenen que l’Estel de Nadal que va guiar als Reis Mags va ser, precisament, una gran conjunció de planetes al cel.

FacebookTwitterGoogle+Compartir
tag