bub
Blog

Conferència online “Meteorits, un petit passeig pel sistema solar. Quan les roques ens parlen d’altres mons”

Posted in: on 24 de maig de 2021

Conferència online “Meteorits, un petit passeig pel sistema solar. Quan les roques ens parlen d’altres mons”.

DIVENDRES, 28 DE MAIG A LES 19:00.

EL DIVENDRES, 28 DE MAIG, A LES 19:00, Astrogirona compartirà una conferència online.

Xerrada telemàtica organitzada per la Societat Astronòmica de Figueres.

La Societat Astronòmica de Figueres organitza cada mes una conferència online, i en aquest marc en aquesta ocasió Astrogirona compartirà una activitat des del nostre canal de Youtube.

Així, la propera activitat telemàtica d’Astrogirona es celebrarà el proper DIVENDRES, 28 de maig, a les 19:00.

La conferència s’emetrà en directe al canal de Youtube d’Astrogirona.

Podreu accedir al vídeo amb l’enllaç exclusiu que trobareu tot seguit. En aquest mateix enllaç podreu recuperar la conferència en qualsevol moment, doncs ja quedarà enregistrada.

“Meteorits, un petit passeig pel sistema solar. Quan les roques ens parlen d’altres mons”.

Els meteorits són una finestra privilegiada al coneixement en primera mà de com són els nostres veïns planetaris. Ens aporten informació sobre la composició química i mineralògica d’aquests cossos, i fins i tot de les condicions prèvies a la formació del mateix sistema solar. Poden ser vectors de transmissió de vida entre planetes i/o sistemes estel·lars i poden ocultar, sota la seva aparença pètria inert, un patrimoni orgànic biòtic i prebiòtic impressionant. Per això és molt important poder recuperar-los i estudiar-los. I també poden tenir un altíssim valor econòmic a part de l’inqüestionable valor científic.

En aquesta conferència, que també tindrà un component pràctic, farem un viatge pel sistema solar a partir dels meteorits. Serà una xerrada-taller per gaudir coneixent-los en detall, donarem algunes claus per poder començar a identificar-los sobre el terreny, veurem les polèmiques que inevitablement sorgeixen entre els científics i els “caçadors de meteorits”…

La conferència anirà a càrrec de Rafael Balaguer, president d’Astrogirona.

FacebookTwitterGoogle+Compartir
tag