Divertimento 2.0. Evolució!

26/01/2013 - 21:00
26/01/2013 - 23:00

El concert tindrà lloc el dia 26 de gener de 2013, a les 21:00, a l'Auditori de l'Ateneu de Banyoles, en el marc dels actes de celebració del desè aniversari d'Astrobanyoles.

Concert gratuït.

Divertimento és un concert molt especial. És un concert de música experimental, en tots els sentits.

És una proposta agosarada i innovadora en la que podràs escoltar i veure, entre altres sorpreses emocionants, com sonen els planetes i fins i tot el genoma humà!

També, es farà un repàs a l'origen i evolució del Cosmos i de la vida, tot fent un homenatge a la figura de Darwin.

No us ho perdeu!

En Xavier de Palau, creador de Divertimento, ens explica en què consisteix aquest projecte:

"Ja fa un temps vam presentar a un grup d'amics el que seria un esbós d'aquest projecte. Sota el nom de Divertimento vam agrupar una sèrie de peces musicals per a sintetitzador, ordinador i theremin basades en una temàtica científica i composició algorísmica.

Alhora, vam gosar mesclar dins el projecte la música, la ciència, la tecnologia, la imatge, la poesia i la dansa.

Esperonats per la curiositat d'explorar nous territoris i la bona acollida que va tenir el projecte, ens hem atrevit a presentar-vos un Divertimento més ambiciós, una versio 2.0 -com manen els cànons de classi cació actuals- que porta per títol Evolució.

Fidel als principis de transversalitat de la cultura humana, hem introduït tots els elements que simbolitzen la cultura humanística: la imatge, la música, la dansa, la poesia i fins i tot una breu representació teatral. Reposant tot sota una línia argumental científi ca: l'evolució de l'univers.

Viatjarem des de l'inici del temps (Nucleogènesi) fins a l'aparició de l'espècie humana (Antropogènesi), passant per l'aparició de la química prebiòtica (Quimiogènesi) i de l'inici la vida (Biogènesi).

No sereu espectadors passius del projecte, sinó amics partíceps. I l'escenari no és tal sinó un laboratori on es forgen els sons, on s'experimenta amb algorismes i variables que el públic determinarà en algun moment.

Us reptem a participar en aquest joc amb la ment oberta, tastant noves experiències. I, això sí, amb molta indulgència cap a aquesta modesta obra científi ca i artística.

Ens sabreu perdonar la temeritat. En tot cas, no ho tornarem a fer."

Trobareu tota la informació sobre Divertimento en aquest document.

Cartell del concert estrenat a Llagostera el 17 de novembre de 2012:
Divertimento 2.0. Evolució

També trobaràs informació sobre Divertimento 2.0 a Facebook i a Llagostera TV


Mostra un mapa més gran